De Zeeuwse meren en watersport

Zee, strand, duinen, meren en bossen: in Zeeland is het allemaal aanwezig! Hier kunt u meer informatie over het kust- en natuurtgebied Zeeland en haar recreatiemogelijkheden vinden.

 

Zeeland en water zijn onlosmakelijk aan elkaar verboden. Waar het water vroeger de grootste bedreiging voor zeeland vormde, wordt het water nu gebruikt voor diverse recreatie en watersportmogelijkheden. Denk aan de zeilbootjes op de meren van Zeeland, de surfers langs de zeeuwse kust en de recreatie vissers: allen maken zij dankbaar gebruik van de overvloed aan water in Zeeland!

 

Watersport in Zeeland

 

Toch is Zeeland bij recreanten en toeristen vooral geliefd vanwege de mooie stranden. Met 600 kilometer kuststrook is er plaats genoeg voor het uitoefenen van verschillende watersporten. Niet alleen de 42 jachthavens met 13.000 ligplaatsen zijn in het seizoen goed bezet, ook surfers en zeilers zijn niet meer uit de Zeeuwse binnenwateren weg te denken. Andere sporten zoals de kano- en roeisport, de sportvisserij, de duiksport en de zogenaamde snelle watersporten als jet- en waterskiën worden steeds vaker beoefend in en op de Zeeuwse wateren.

 

Of u nu kiest voor het bedwingen van de ruige Noordzee met een windsurfplank, geniet van de kabbelende binnenwateren met een zeilboot of rondzwerft in de wondere wereld onder het wateroppervlak, het Deltagebied biedt genoeg waterpret voor iedereen.